WGP värvar ny byråchef till Malmökontoret

3 maj, 2021

martin-östling-byråchef-malmö-wgp.png

Vi på Web Guide Partner välkomnar Martin Östling som ny byråchef på vårt Malmökontor.

Vi är väldigt glada att stärka upp vårt erbjudande inom content genom att ta in Martin Östling. Martin kommer närmast ifrån Spoon där han arbetade som kundansvarig och deltog strategiskt såväl som operativt i kundprojekt.

Utöver att arbeta tillsammans med WGP:s content-team kommer Martin Östling även att ta plats i byråns ledningsgrupp och ta över som byråchef ifrån Linus Logren.

Martin kommer bidra med otroligt mycket till vårt team i Malmö. Han har en lång erfarenhet från både kund- och byråsidan, vilket är en nyckelfaktor för att förstå kundernas behov och utmaningar. Att vi fått ombord Martin kommer spela en avgörande roll i vår ambition att bli bäst i regionen, säger Linus Logren.

 Martin kommer att sitta nere i Malmö, men kommer att ingå i byråns Content-team där han hoppas kunna bidra genom att koppla samman Content Marketings mjuka värden med mer kvantifierade mål.

Det som lockade mig med WGP var att få omsätta min kunskap inom Content Marketing till mer mätbara och direkta mål. På senare år tycker jag generellt att det har skapats väldigt mycket innehåll, men att kopplingen till uppsatta mål har suddats ut allt mer. Det har blivit mycket content, men mindre marketing, berättar Martin Östling och fortsätter:

Därför ser jag väldigt mycket fram emot att få jobba för WGP där statistik, insikter och resultat står i centrum.

WGP grundades redan 2006 och öppnade Malmökontoret i februari 2018. Linus Logren, som startade upp kontoret, lämnar byrån tillfälligt för en längre föräldraledighet och väntas komma tillbaka i mitten av 2022 i en ny roll som ännu ej är avslöjad.

Vi är väldigt nöjda med denna rekrytering och jag kunde knappt hoppats på en bättre ersättare efter Linus än Martin. Vi vill ständigt spetsa och forma vårt erbjudande så att det ska passa marknaden och att jag tror Martin, med sin bakgrund inom Content Marketing, kommer att vara en fin pusselbit i detta bygge, säger Johan Mossberg, VD på Web Guide Partner.